برق صنعتی

در این وبلاگ در رابطه با برق صنعتی، وب سایتهای آگهی و تبلیغات رایگان برق صنعتی، خدمات و لوازم برق صنعتی و ... مطالبی ارائه می گردد.

برق صنعتی

در این وبلاگ در رابطه با برق صنعتی، وب سایتهای آگهی و تبلیغات رایگان برق صنعتی، خدمات و لوازم برق صنعتی و ... مطالبی ارائه می گردد.

آموزش برق صنعتی - تجهیزات تشخیص حریق ( دتکتورها) و دتکتورهای دودی

در این مقاله توضیحاتی در مورد تجهیزات تشخیص حریق ( دتکتورها) و دتکتورهای دودی ارائه می گردد.
تجهیزات تشخیص حریق ( دتکتورها):
دتکتورها وسایل الکترونیکی هستند که در شکل ها و طرح های مختلف و معمولا به رنگ سفید توسط کارخانه های سازنده ارائه می شوند و در محل های مناسب ساختمان مانند آشپزخانه_ موتورخانه_ اتاق بایگانی_ راهروها_ اتاق های منزل_ اتاق های کنفرانس به صورت سقفی یا دیواری روی پایه های مخصوص نصب می شوند و وظیفه آنها تشخیص حریق و اعلام آن به مرکز کنترل میباشد. تغذیه دتکتورها معمولا با ولتاژ 24 ولت dc صورت می گیرد ولی دتکتورهایی وجود دارند که از ولتاژهای 12 و 48 ولت dc و یا ac 220 ولت تغذیه می شوند. جریان عبوری از آنها در حالت عادی چند ده میلی آمپر است و در مواقع بروز حریق افزایش می یابد. بسته به اینکه دتکتورها از کدام اثر آتش برای تشخیص استفاده می کند در انواع گوناگونی به صورت زیر ساخته می شوند: 1_ دتکتور دودی 2_ دتکتور حرارتی 3_ دتکتور شعله ای

برای مشاهده مدرسین تدریس خصوصی برق صنعتی اینجا کلیک کنید.

دتکتور دودی: این دتکتورها بصورت سقفی نصب می شوند و دارای محفظه ای هستند که بعد از پرشدن دود به این محفظه تحریک شده و با تغییر جریان عبوری به مرکز کنترل اعلام حریق می نمایند و دارای سه نوع می باشند:

الف) دتکتور دودی یونیزاسیون: این دتکتورها دارای یک عنصر تشعشع کننده رادیو اکتیو می باشد. در اثر عبور اشعه رادیواکتیو از هوای داخل محفظه و یونیزه کردن آن مقداری جریان عبور می کند. در مواقعی که دود داخل این محفظه می شود جریان عبوری تغییر می کند و باعث اعلام حریق می شود. به دلیل حساسیت زیاد در برابر دود در جاهایی که حجم آتش زیاد و دود کم ایجاد می شود از این دتکتورها استفاده می شود ولی به طور کلی می توان آنها را در مجتمع های مسکونی_ ادارات و بیمارستان ها نصب نمود.
ب) دتکتور دودی نوری ( اپتیکال): به این نوع دتکتورها دتکتور فتوالکتریک نیز گفته می شود و دارای یک سلول نوری در داخل خود می باشد که با ورود دود به محفظه و کم شدن نور تحریک شده و اعلام حریق می نمایند. در محل هایی مانند انبارهای مواد pvc که در هنگام بروز حریق دود غلیظ تولید می شود و آتش سوزی به آهستگی انجام میگیرد استفاده از آن ها مناسب است.
ج) دتکتور دودی اشعه ای: در مواردی که بخواهیم مکان وسیعی مانند سالن یک کارخانه و یا سالن موزه و ... را تحت پوشش سیستم اعلام حریق قرار دهیم و نصب دتکتورهای معمولی مشکل و یا غیر اقتصادی باشد از این نوع دتکتورها استفاده می گردد. این دتکتورها دارای یک قسمت فرستنده هستند که اشعه ای به سمت گیرنده می فرستد. این دو قسمت در دو سمت  سالن نصب می شوند و هرگاه عاملی مانند دود بین این دو عنصر واقع شود و ارتباط اشعه را قطع کند باعث اعلام خطر می گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.